piektdiena, 2012. gada 27. janvāris

„Dziesmu skolas” kopkoris skanēja vareni


Daigas Rūtenbergas un Baibas Veismanes muzikālā projekta „Dziesmu skola” pirmais mācību gads ar vērienu noslēdzies 2011.gada 3.maijā Talsu sporta hallē, kur varenā kopkorī pirmo reizi Kurzemē kopā sadziedāja ap 700 pirmsskolas vecuma bērni no Talsu, Kolkas, Mērsraga, Dundagas un Saldus novadiem.

Svētki sākās ar mazo dziedātāju gājienu. Visu pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) pārstāvji bija jo skaisti tērpušies īpaši šim pasākumam darinātos tērpos un lepni nesa savas iestādes simboliku.

Pēc tam komponiste Daiga Rūtenberga, soliste Baiba Veismane, Do (Niks Freimanis), Re (Marta Kalāce), Mi (Anna Terēze Lase), Fa (Alise Sebre), Sol (Reinis Švedenbergs), La (Marija Rezonga) un Si (Renāte Cietvīra) un Diēziņš-Bemoliņš (Kate Freimane) iznāca no „Dziesmu skolas” mājas, un, iesildot balsis, kopā ar bērniem ieskandināja gammu, jo tikai tad dziedāšana varēja sākties. Svētku dalībnieki zīmēja uz īpašas „Dziesmu skolas” tāfeles, muzicēja orķestrī, atklāja savus sapņus un, pats galvenais, kopā ar Baibu Veismani dziedāja Daigas Rūtenbergas oriģināldziesmas bērniem.

„Pirmsskolas vecuma bērni ir muzikāli un atvērti kolektīvai dziedāšanai, tā viņiem ir ļoti labi saprotama un dabiski pieņemama. Lielajiem Dziesmu svētkiem jau jāsākas no mazajiem bērniem... No pirmās mūsu kopkora skaņas sapratu, ka ir, būs, skanēs!” stāsta Baiba Veismane.

„Dziesmu skola” tapusi sadarbībā ar Talsu novada pašvaldības Kultūras nodaļu, Talsu novada Izglītības pārvaldi, Talsu tautas namu un Talsu novada pašvaldības Sporta nodaļu. Paldies par atbalstu un izpratni „Dziesmu skolas” sadziedāšanās svētku organizēšanā pašvaldībām un sponsoriem!

Bet vislielākais paldies Talsu PII „Kastanītis”, „Pīlādzītis”, „Sprīdītis”, „Zvaniņš”, „Saulīte”, Saldus PII „Īkstīte”, Dundagas PII „Kurzemīte”, Laucienes PII „Bitīte”, Mērsraga PII „Dārta”, Vandzenes PII „Zīlīte”, Pastendes PII „Ķipars”, Virbu PII „Zīļuks”, Stendes PII „Saulīte”, Valdgales PII „Kamenīte”, Laidzes PII „Papardīte”, Sabiles PII „Vīnodziņa”, Lībagu sākumskolas, Valdemārpils PII „Saulstariņš” un Kolkas PII „Rūķītis” vadītājām, muzikālajiem pedagogiem, audzinātājām, vecākiem un, protams, bērniem par viņu aizrautību un enerģisko līdzdalību projektā!


Informāciju sagatavoja:

Līva Dāvidsone
Komunikācijas koordinatore
Muzikālais projekts „Dziesmu skola”
Tel.: 26366311